Vse kategorije
EN

Domov>Novice>Industry News

TEŽKA SITUACIJA PRI LADIJSKEM VARNJANJU

Do 3. julija (ameriški dan neodvisnosti) so le še trije meseci, in to je zelo pomemben dan za Američane, ki naj bi prav poseben dan obeležili z ognjemetom. Pred vsakim majem je treba na tla Združenih držav poslati velike količine izdelkov za ognjemete. Vendar se zdi, da ameriški uvozniki izdelkov za ognjemete gledajo na precej žalostno situacijo v sezoni 4.


pomorski promet-600x336

Lokacije kontejnerskih ladij, 13. januarja (Zemljevid: MarineTraffic)

Problem prevoza je glavobol od izbruha pandemije leta 2019, v zadnjih nekaj mesecih je ustvaril vrsto primanjkljajev zabojnikov in trenutno zastoj v številnih pristaniščih. Pandemija je izredno motila trgovino, povečala stroške pošiljanja blaga in dodala nov izziv svetovnemu gospodarskemu okrevanju, zlasti ognjemetni industriji.


"Pandemija je svetovno prometno mrežo vrgla v popoln kaos, ki ustvarja ovire na vsakem koraku," je ministrstvu za promet pisal predsednik NFA Steve Houser in več kot 1,300 članov NFA, lastniki izdelkov za ognjemete in zaposleni. „Pišemo vam, da vas prosimo, da takoj preučite pristaniško in prometno infrastrukturo naše države, da vidite, kje so ozka grla, in nemudoma uvedete spremembe, potrebne za racionalizacijo sistema in njegovo vrnitev v stanje pred COVID-19. Če tega ne storimo v naslednjih nekaj tednih, se bojimo, da letošnja sezona ognjemetov ne bo nikoli. "

                                                                                          ------ iz saveourfireworks.blogspot.com


Poslušajmo o tem iz poročanja o novicah


"Nikoli nisem videl česa takega," je odgovoril Lars Mikael Jensen, ko ga je Washington Post, vodja Global Ocean Network pri AP Moller-Maersk, največjem ladijskem podjetju na svetu, vprašal. »Vsi členi v dobavni verigi so raztegnjeni. Ladje, tovornjaki, skladišča. " Po poročilu NFA (National Fireworks Association) se je čas pošiljanja od Kitajske do ZDA podvojil s 30 na 60 dni, stroški pošiljanja štirideset metrov zabojnika potrošniškega ognjemeta pa so se skoraj podvojili s preko 9,300 USD na 17,700 USD na zabojnik. Nazadnje traja skoraj 21 dni, da se raztovori kontejnersko plovilo v pristanišču Long Beach v Kaliforniji. Tu je pismo, na katerega je predsednik NFA gospod Steve Houser opozoril na težave, s katerimi se soočajo transportna, logistična in oskrbovalna veriga ameriške potrošniške industrije izdelkov za ognjemete. in zaposlenih.


Preostala podpisana imena niso prikazana v tem odlomku

Pismo NFA Buttigiegu glede sezone 2021_1

Pismo NFA Buttigiegu glede sezone 2021_2

2021-03-20